• Začiatok školského roka 2023/2024 v materskej škole

          • Riaditeľstvo Základná škola s materskou školou Visolaje oznamuje deťom materskej školy a ich rodičom, že školský rok 2023/2024 sa začína v pondelok 04. septembra 2023 v budove materskej školy.

            Prevádzka materskej školy je: od 06:00 hod. do 15:30 hod

            Deti sa schádzajú: od 06:00 hod. do 8:00 hod.

            Pri nástupe do materskej školy je potrebné odovzdať aktuálne tlačivá, ktoré sú v skrinkách detí (skrinky sú označené sú menom a priezviskom dieťaťa):

            • Písomné vyhlásenie o bezprízankovosti
            • Čestné vyhlásenie pre zber údajov
            • Splnomocnenie
            • Súhlas zákonného zástupcu
            • Súhlas dotknutej osoby

            Dieťa potrebuje:

            prezuvky, pyžamo, hrebeň a náhradné oblečenie

            ​​​​​​​

          • OZNAM: Zrušenie pandemického ošetrovného od 1. septembra 2023

          • V súvislosti s prijatou novelou zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, Sociálna poisťovňa od 1. septembra 2023 prestane uplatňovať ustanovenia týkajúce sa pandemického ošetrovného, ktoré sa poistencom poskytovalo od začatia krízovej situácie na Slovensku (od 12. marca 2020).

            V zmysle § 39 ods. 1 písm. b) druhého bodu zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov poistenec má nárok na ošetrovné, ak sa osobne a celodenne stará o dieťa do dovŕšenia jedenásteho roku veku, alebo do dovŕšenia osemnásteho roku veku, ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom, ak predškolské zariadenie alebo zariadenie sociálnych služieb (ďalej len "zariadenie"),  v ktorých sa poskytuje dieťaťu starostlivosť, alebo škola, ktorú dieťa navštevuje, boli rozhodnutím príslušných orgánov uzavreté alebo v nich bolo nariadené karanténne opatrenie podľa osobitného predpisu.

            Počas krízovej situácie bola zákonom stanovená povinnosť (v súlade s § 293fe ods. 2 zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení zákona  č. 296/2020 Z. z.) zariadení zasielať údaje o deťoch, ktoré sa v priebehu predmetného mesiaca nezúčastňovali výchovno-vzdelávacieho procesu z dôvodu, že im bola nariadená karanténa/izolácia alebo ich trieda/škola bola uzavretá rozhodnutím príslušného orgánu alebo ich oprávnený lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa/ žiaka.

            Uvedené zoznamy neprítomných žiakov zariadenia zasielali príslušným regionálnym úradom školskej správy v sídle kraja a následne príslušný regionálny úrad školskej správy tieto údaje oznámil Sociálnej poisťovni. Na základe uvedených zoznamov si Sociálna poisťovňa preverovala/preveruje na účely nároku na ošetrovné splnenie podmienky uzavretia zariadení.

            V zmysle novely zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 1. septembra 2023 budú zariadenia povinné poistencovi, ktorý si bude chcieť uplatniť nárok na ošetrovné, potvrdzovať ich uzatvorenie na základe rozhodnutia príslušných orgánov na tlačive určenom Sociálnou poisťovňou.

            To znamená, že zariadenia, ktoré budú od 1. septembra 2023 uzavreté na základe rozhodnutia príslušného orgánu (riaditeľ, zriaďovateľ, regionálny úrad verejného zdravotníctva, príp. iné), budú vydávať individuálne potvrdenia iba na požiadanie poistenca, ktorý si bude chcieť uplatniť nárok na ošetrovné z dôvodu starostlivosti o dieťa. Potvrdenie zariadenia je súčasťou novo pripravených tlačív Sociálnej poisťovne. Poistenci budú mať k dispozícii tieto dve tlačivá, ktoré budú dostupné aj na webovej stránke Sociálnej poisťovne a v pobočkách Sociálnej poisťovne od 1. septembra 2023:

            Ziadost_o_osetrovne_z_dovodu_uzavretia_skoly__predskolskeho_zariadenia_alebo_zariadenia.pdf

            Týmto tlačivom si poistenec uplatňuje nárok na ošetrovné. Ak si poistenec uplatňuje nárok na ošetrovné z viacerých nemocenských poistení, z každého nemocenského poistenia musí podať osobitnú žiadosť, t. j. aj zariadenie potvrdí každú žiadosť osobitne.

            Oznamenie_o_zmene_skutocnosti_ovplyvnujucich_narok_na_osetrovne_z_dovodu_uzavretia.pdf

            Týmto tlačivom poistenec nahlasuje všetky zmeny, ktoré nastali po podaní Žiadosti o ošetrovné z dôvodu uzavretia školy/predškolského zariadenia alebo zariadenia sociálnych služieb.

             

            Poistenec uplatňujúci si nárok na ošetrovné z dôvodu starostlivosti o dieťa predloží zariadeniu, ktoré dieťa navštevuje, na potvrdenie originál tlačiva „Žiadosť o ošetrovné z dôvodu uzavretia školy, predškolského zariadenia alebo zariadenia sociálnych služieb“.  Zariadenie v časti B. tlačiva uvedie svoj názov a adresu, potvrdí obdobie uzavretia (dátum od-do) a dôvod svojho uzavretia. Ak zariadenie v čase potvrdenia potreby starostlivosti nedisponuje informáciou dokedy bude uzavreté, zariadenie v časti B. tlačiva uvedie iba dátum odkedy je zariadenie uzavreté, dátum dokedy bude uzavreté nevyplní. Poznamenávame, že časť A. tlačiva a časť „Vyhlásenie poistenca“ vypĺňa poistenec, ktorý žiada o ošetrovné a časť C. v prípade poistenca, ktorý je zamestnancom vypĺňa jeho zamestnávateľ, t. j. tieto časti zariadenie nevypĺňa.   

            Ak zariadenie pri potvrdzovaní uvedenej žiadosti nevie potvrdiť údaj, dokedy bude zariadenie uzavreté, poistenec predloží zariadeniu dodatočne na potvrdenie originál druhého tlačiva "Oznámenie o zmene skutočností ovplyvňujúcich nárok na ošetrovné z dôvodu uzavretia školy/predškolského zariadenia/zariadenia sociálnych služieb." Zariadenie v časti B. tlačiva uvedie svoj názov a adresu, potvrdí dátum dokedy bolo zariadenie uzavreté a dôvod uzavretia. Poistenec je povinný tlačivo predložiť bezprostredne po uplynutí doby uzavretia. Poznamenávame, že bez potvrdenia dátumu dokedy bolo zariadenie uzavreté, Sociálna poisťovňa poistencovi ošetrovné nevyplatí.

          • Oznam pre rodičov žiakov 1. ročníka v školskom roku 2023/2024

          • Zoznam školských potrieb a pomôcok pre žiakov 1. ročníka:

            • školská taška
            • hygienické potreby - menší uterák s uškom na zavesenie
            • vrecúško na telesnú výchovu - úbor (tepláky, tričko, mikinu, tenisky s bielou alebo svetlou podrážkou)
            • potreby na výtvarnú výchovu - detská zástera na maľovanie, handrička na utieranie štetcov, obrus na zakrytie lavice
            • peračník - pastelky, fixy, gumu, strúhadlo na ceruzky
            • prezúvky - pevná obuv so svetlou nekĺzavou podrážkou
            • obaly na zošity - formát A4 (10 ks) , formát A5 (10 ks)

            Ostatné školské potreby (perá , ceruzky, zošity, pomôcky na výtvarnú výchovu, ... dostanú žiaci v škole na začiatku školského roka 2023/2024.

          • Oznam pre rodičov žiakov v školskom klube detí

          • Riaditeľstvo Základná škola s materskou školou Visolaje oznamujeme rodičom žiakov, ktorí navštevujú školský klub, že dňa 30. júna 2023 (t.j. v piatok ) bude školský klub zatvorený.

            Ďakujeme.

          • Oznam pre rodičov žiakov základnej školy

          • Dňa 26. júna 2023 (t.j. v pondelok) budú mať žiaci 1. až 4. ročníka po prvej vyučovacej hodine športový deň spojený s opekaním špekačiek.

            Počas vyučovacej hodine sa budú odovzdávať učebnice.

            Treba si obliecť športové oblečenie a zobrať so sebou niečo na pitie. Jedlo bude zabezpečené. 

             

            Tešíme sa na vašu účasť. 

          • Oznam rodičom žiakov

          • Žiaci ktorí sa zúčastnia školského výletu dňa 16. júna 2023 (t.j. v piatok) budú hrodmadne odhlásení z desiatej aj obedu v školskej jedálni.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

             

          • Oznam rodičom žiakov navštevujúcich školský klub

          • Základná škola s materskou školou Visolaje oznamuje, že dňa 16. júna 2023 (t.j. piatok) nebude školský klub otvorený z dôvodu účasti žiakov a vychovávateľky školského výletu.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam pre rodičov ktorí nahlásili deti do MŠ na mesiac júl 2023

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom, že nahlásenie detí do materskej školy na mesiac júl 2023 je záväzné, to znamená, že nebude možné odhlasovanie a prihlasovanie detí na stravu od 03. júla 2023 do 14. júla 2023.


            Ak dieťa nepríde do materskej školy, rodič si príde pre obed.


            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam

          • Riaditeľstvo Základná škola s materskou školou Visolaje pozýva deti a žiakov s rodičmi na STAVANIE MÁJA dňa 30. apríla 2023 od 16:00 hodiny na verejné priestranstvo v obci Visolaje.

          • Oznam pre rodičov detí materskej školy

          • Od 6. apríla 2023 (t.j. štvrtok) do 11. apríla 2023 (t.j. útorok) v čase veľkonočných prázdnin bude materská škola zatvorená z dôvodu nízkeho záujmu rodičov umiestnenia dieťaťa v mateskej škole. 


          • Oznam pre rodičov „OBEDY ZADARMO“ od 1.5.2023

          • Oznam pre rodičov ktorí majú záujem o „OBEDY ZADARMO“ od 1.5.2023


            Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom detí MŠ /posledný ročník/ a ZŠ /všetci/, že návratky ktoré deti dostanú ohľadne obedov zadarmo (prípadne si ich môžete stiahnúť tu Navratka-_rodic_a_informacia_k_obedom_zadarmo.docx​​​​​​​ ), treba doručiť vedúcej ŠJ do 30.03.2023.

            Ak návratku nedoručíte včas ,dieťa nebude mať nárok na dotácie,vzhľadom na to, že o dotáciu musí požiadať rodič.

            Ďakujem za pochopenie.

            Vedúca ŠJ Štefancová N.


          • Zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2023/2024

          •  

             

            Riaditeľstvo Základná škola s materskou školou Visolaje oznamuje rodičom detí, že dňa 05.04.2023 (t.j. streda) sa uskutoční zápis detí do prvého ročníka pre školský rok 2023/2024.

             

            Zápis sa uskutoční za účastí detí v materskej škole v triede VČIELKY v čase od 13,00 hod do 17,00 hod..

             

            Treba si priniesť so sebou:

            1. občiansky preukaz zákonného zástupcu,
            2.  rodný list dieťaťa,
            3.  5 € na pomôcky.
          • Oznam - pokyny k plaveckému výcviku

          • Plavecký výcvik začína v pondelok 20.02.2023 a končí v piatok 24.02.2023. Deti absolvujú 3 - hodinový výcvik od 08,00hod do 11,00 hod s malou prestávkou. Na plavecký sa bude chodiť celý týždeň v rovnakom čase.

            Odchod bude každý presne o 7,25 hod. z pred budovy Základná škola s materskou školou Visolaje návrat cca o 12,00hod. .

            Desiata sa žiakom nebude podávať ale obed áno.

            ŠKD bude fungovať štandardne.

            Čo si zobrať na plaváreň: pitie, desiata, plavky, plaveckú čapicu- dobrovoľné, 2x osušku alebo osušku a župan, hrebeň, sprchové mydlo, plavecké okuliare NIE potápačské, kartičku poistenca odovzdajú žiaci učiteľom. Dievčatá  s dlhými vlasmi musia mať vrkoč.

            Žiaci budú poučení o správaní počas prepravy, počúvať pokyny plaveckých inštruktorov a učiteľov. Treba deti upozorniť na bezpečnosť, správanie. Mobil, peňaženku a  kľúče uložiť do batohu a nevyťahovať.

            Rozvrh pre žiakov, ktorí sa nezúčastnia plaveckého výcviku  sa troška upraví. Nebudú mať hodiny TV, VV, nahradené budú hlavne čítaním a matematikou.

            Desiata bude zrušená pre všetkých žiakov počas nasledujúceho týždňa, teda aj pre žiakov, ktorí sa nezúčastnia plaveckého výcviku!

            Ďakujeme.