• STAVANIE MÁJA

          • Pozývame Vás na 

            Stavanie mája

            30.apríla 2018 

            o 16,30 hod

            pred ZŠ a potom v priestoroch bývalého kaštieľa .

             

              Príďte si posedieť pri speve  Visolajského   

                    súboru, kapustnici a pálení vatry. 

          • DEŇ MATIEK

          • OÚ a ZŠ s MŠ Visolaje

            oznamuje, že dňa 20.5.2018 o 15:00 hod.

            sa uskutoční Deň matiek v Kultúrnom dome vo

            Visolajoch

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ

            Vám oznamuje, že podľa §150 ods.5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov  a §3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z.o organizácií školského roka na základných školách v znení vyhlášky č.518/2010 Z.z. poskytuje z prevádzkových  a organizačných dôvodov žiakom ZŠ a MŠ riaditeľské voľno dňa 30.4. a 7.5. 2018. 

          • Darujte škole 2% z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

             

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

             

            Dôležité termíny:

            • do 31. marca 2018 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (FO), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania

            • do 30. apríla 2018 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

            Ako postupovať

             

             Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Do 15.2.2018 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň

            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil  Potvrdenie_o_zaplateni_dane_z_prijmov-2017.doc

            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,00 €.

            4. Stiahnite si Vyhlásenie 2017 a vyplňte v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.

            5. Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2018 na daňový úrad podľa Vášho bydliska alebo vedeniu našej školy do 26.4.2018.

             Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.

            2. Vypočítajte si Vaše 2% resp. 3% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3,00 eurá.

            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% resp. 3% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XIII. Oddiel priznania). 

            4. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:                                                                                                                                                                                                                                     Obchodné meno alebo názov:Rodičovské združenie pri základnej škole s materskou školou                    Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:Visolaje 150, 018 61 Beluša                                                                            Právna forma: Občianske združenie                                                                                                        Identifikačné číslo (IČO/SID): 173196170230        

            5. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2018) na daňový úrad podľa vášho bydliska

             

             Postup pre právnické osoby

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.

            2. Vypočítajte si Vaše 1,5% resp. 2% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8,00 eur).

            3. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1,5% resp. 2% z dane.

            4. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:                                                                                                                                                                                                                                              Obchodné meno alebo názov:Rodičovské združenie pri základnej škole s materskou školou                    Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:Visolaje 150, 018 61 Beluša                                                                            Právna forma: Občianske združenie                                                                                                    Identifikačné číslo (IČO/SID): 173196170230                                                            

            5. Pokiaľ ste si vybrali viac prijímateľov, ďalší príjímatelia sa uvádzajú na osobitnej prílohe, ktorá je súčasťou daňového priznania.Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

          • KARNEVAL

          • vo Visolajoch oznamuje rodičom a deťom, že dňa 1.2. 2018 (štvrtok) sa bude konať v triedach KARNEVAL.

            vo Visolajoch oznamuje rodičom a deťom, že dňa 9.2. 2018 (piatok) sa bude konať v triedach KARNEVAL.

             

          • Posedenie pod jedličkou

          • Dňa 15.12.2017 o 16,00hod. sa v Kultúrnom dome vo Visolajoch uskutoční posednie pod jedličkou a taktiež medzi deti zavíta Mikuláš.

            Všetkých srdečne pozývame. 

          • Lístky na kolotoče

          • OU vo Visolajoch oznamuje rodičom, že dňa 15.10.2017 budú mať deti lístky na kolotoč zadarmo. Rozdávať sa budú pri kolotočoch.

          • Púšťanie šarkanov a lampiónový sprievod

          • Dňa 19.10 2017 (štvrtok) sa uskutoční púšťanie šarkanov. O 16.30 sa všetci zídeme aj spolu s rodičmi pred Základnou školou. Odtiaľ spoločne pôjdeme ku kaplnke.  Na ceste späť bude lampiónový sprievod. Treba si doniesť šarkanov.

            Tešíme sa na spoluprácu!

          • Rodičovské združenie ZŠ s MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ vo Visolaje oznamuje rodičom detí zo Základnej školy a aj rodičom  detí z Materskej školy, že dňa 8.9.2017 (piatok) o 15:30 hod. sa bude konať rodičovské združenie.

            Účasť rodičov je nutná !

          • Začiatok školského roka

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ vo Visolajoch, oznamuje žiakom a rodičom, že školský rok 2017/2018 sa začína 4.9.2017 o 7:45 hod. a to spoločným odchodom od Základnej školy spolu s učiteľmi do kostola na svätú omšu, ktorá začína o 8:00 hod. Po skončení omše bude pokračovať zahájenie nového školského roka v Základnej škole.

            Žiaci prvého ročníka si prinesú so sebou školské tašky.

          • DEŇ OTCOV

          • ZŠ s MŠ Visolaje a RZ oznamuje otcom detí, ktoré navštevujú ZŠ a MŠ vo Visolajoch, že dňa   9.6.2017 o 18.00 hod sa v priestoroch ZŠ bude poriadať oslava "Dňa otcov".

            Všetci ste srdečne vítaní!

        • Deň detí
          • Deň detí

          • SRRZ - RZ pri Základnej škole s materskou školou a Základná škola s materskou školou vo VIsolajoch pozývajú všetky deti a rodičov na oslavu Dňa detí, ktorá sa uskutoční dňa 3.6.2017 o 15.00 hod na futbalovom ihrisku vo Visolajoch.

            Všetci ste srdečne vítaní!